Securitonin erikoisilmaisimet teollisuuskohteissa

Teollisuuden investoinnit ovat Suomessa jatkuneet koronapandemiasta huolimatta. Äänekoskelle on suunnitteilla Veolia Services Suomi Oy:n raakametanolin puhdistuslaitos sekä Jyväskylään DB-Santasalon tuotantolaitos.

Securitonin tuotteet ovat omimmillaan juuri mainittujen kaltaisten laajojen ja vaativien kohteiden paloilmaisussa. Osoitteellinen järjestelmä, SecuriFire, on paloilmoittimen aivot ja sydän. Keskuksella on myös sammutusjärjestelmien laukaisukeskuksilta vaadittu EN 12094-1 -hyväksyntä. Tuotevalikoimamme vahvuus tulee kuitenkin esiin vasta silloin, kun sen tarjoamat mahdollisuudet otetaan täysimittaisesti käyttöön. Niinpä tässä ja seuraavassa kahdessa blogikirjoituksessani keskityn erikoisilmaisimiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tänään aiheeni ovat näytteenottimet.

Securiton toimitti kumppaneilleen eri puolille maailmaa viime vuonna yli 26 500 näytteenotinta. Käyttökohteet vaihtelevat autotehtaista kalanjalostukseen ja jätteen kuormausasemiin, muutamia mainitakseni. Yhteisenä nimittäjänä käyttökohteille ovat olosuhteet, joista pisteilmaisulla pölyn ja syövyttävien kaasujen vuoksi tuskin selvittäisiin. Lisäksi näytteenotin on lähes poikkeuksetta pisteilmaisua nopeampi tapa havaita alkava palo tuotantotiloissa, jotka ovat usein korkeita halleja.

Securitonin näytteenottimet on suunniteltu hankalia olosuhteita kestäviksi. Viimeisin tulokas valikoimaan on Heavy Duty -versio, jonka IP-luokitus on 65. Suojalakatut ilmaisimet, automaattiset puhalluslaitteet sekä kosteudenerotin avaavat uusia mahdollisuuksia tämän nopean paloilmaisuteknologian käytölle. Tuotevalikoiman täydentävät ulkoiset pölysuodattimet.

Ehkä hieman yllättäen Securitonilla on hankalien olosuhteiden käyttöä tukevia ratkaisuja myös ohjelmistopuolelle. Securiton on kehittänyt visualisointi- ja etäkäyttömahdollisuuden, josta jo aiemmassa blogissa kirjoitinkin, sekä ainutlaatuisen Config over line -toiminnon, joka mahdollistaa näytteenottimien ohjelmoinnin sekä käyttöönoton paloilmoitinkeskukselta.

Kiinnostuitko? Käytössänne on jälleenmyyjämme CTJ Oy:n asiantuntemus ja kokemus laitteistamme sekä ratkaisuistamme.

Loppusyksyn terveisin Sveitsistä

Mika
CTJ logo